Naš pristup u stvaranju i zaštiti vrijednosti

Investiranje sredstava naših klijenata zahtjevna je i odgovorna zadaća. Jedan od glavnih principa koji slijedimo je da sredstva klijenta ulažemo u one instrumente i one strategije u koje smo spremni uložiti i vlastita sredstva.

Sukladno njegovim željama, investicijskom horizontu i toleranciji rizika  za svakog klijenta razvijamo najbolju investicijsku strategiju.

Dogovorenu investicijsku strategiju implementiramo ulažući u diverzificirani portfelj sastavljen od različitih imovinskih klasa, kojim aktivno upravljaju naši portfolio manageri.

Tijekom suradnje pratimo promjene klijentove osobne ili poslovne situacije koje utječu na dogovorenu strategiju te u dogovoru s klijentima mijenjamo investicijska rješenja i kreiramo nova .

Odnos s klijentima temeljimo na individualnom pristupu, diskreciji i dugotrajnom partnerskom odnosu.

InterCapital Vam nudi investicijska rješenja kroz pet različitih investicijskih profila: novčani, konzervativni, mješoviti, rastući i agresivno rastući portfelj.

Strukturu i ograničenja portfelja oblikujemo uzimajući u obzir životnu fazu i individualne interese klijenta. Osobna situacija svakog pojedinog klijenta ipak je najvažniji čimbenik prilikom razvoja investicijske strategije, stoga faza životnog ciklusa predstavlja okvirnu smjernicu kod strukturiranja portfelja.

U prvoj fazi pojedinci najčešće imaju niska primanja i visoke troškove. Za mnoge profesionalce danas je sasvim uobičajeno trajanje obrazovanja do kasnih 20-ih ili ranih 30-ih godina, kada započinju karijeru i ostvarivanje zarade. U to doba portfelji su uglavnom manji te više okrenuti dugoročnom rastu. Visoki troškovi karakteristični za ovu fazu mogu se pripisati kupovini prvog doma i/ili vozila, kreditu za obrazovanje i slično.

Druga faza odlikuje se povećanjem zarade te visokim troškovima podizanja djece. Trend sve kasnijeg zasnivanja obitelji utječe na povećanje troškova u ovoj fazi, te smanjuje mogućnost štednje tijekom ovog perioda. I u ovoj fazi portfelji bi trebali biti okrenuti dugoročnom rastu te povećanju dioničke komponente portfelja.

Treća faza predstavlja vrhunac zarađivanja. Štednja, investicije i eliminacija kredita karakteristične su za ovu fazu. Dionička komponenta portfelja i dalje je značajna.

U četvrtoj fazi naglasak se uobičajeno preusmjerava na očuvanje kapitala i zadržavanja istog stila života. Tijekom mirovine troškovi života se smanjuju, no često se sredstva troše na putovanja i hobije. Važnost mirovinskog plana postaje očita tijekom umirovljeničkog perioda. S obzirom da je vremenski horizont kraći, poželjnije je da se portfelji sastoje od niskorizične imovine.