Brokerske usluge

Putem naše brokerske kuće možete zadavati naloge za kupnju i prodaju dionica i obveznica na Zagrebačkoj kao i na većini svjetskih burzi.

 

Interkapital vrijednosni papiri d.o.o. iz Zagreba ima višegodišnje uspješno iskustvo u primanju i izvršavanju naloga za kupnju i prodaju vrijednosnih papira u Hrvatskoj i inozemstvu, kao i namiri provedenih transakcija.

Naša usluga trgovanja obuhvaća sve što je potrebno za uspješno izvršenje naloga i transakcija. Za svoje klijente obavljamo poslove otvaranja naloga za kupnju/prodaju vrijednosnog papira, izvršenja transakcija, sve poslove vezane uz prijeboj i namiru, (prijenos vlasništva i sredstava nakon kupnje ili prodaje) i uslugu prijenosa vlasništva nad vrijednosnim papirima u SKDD, odnosno u skrbničkoj banci.

Da biste trgovali vrijednosnim papirima putem naše brokerske kuće, potrebno je prethodno zaključiti Ugovor o brokerskim uslugama, čime stječete pravo trgovanja vrijednosnim papirima na tržištu Republike Hrvatske, ali i na bilo kojem drugom inozemnom tržištu na kojem smo ispunili zakonske preduvjete za trgovanje.

Nužno je imati i otvoren račun za namiru kupnje i prodaje vrijednosnih papira pri Središnjem klirinškom  depozitarnom društvu ili jednoj od skrbničkih banaka. Klijentima koji nemaju otvoren račun u Središnjem klirinškom depozitarnom društvu prilikom prve kupnje otvoriti ćemo bez naknade račun za vođenje vrijednosnih papira. Klijentima koji preferiraju vođenje pozicija vrijednosnih papira preko skrbničkih banaka pomoći ćemo u otvaranju skrbničkog računa po povlaštenim uvjetima kod jedne od naših partnerskih banaka.

Na Zagrebačkoj burzi može se trgovati svakog radnog dana između 10 i 16 sati. Tijekom tog vremena stojimo na raspolaganju našim klijentima za brzu i točnu realizaciju naloga za kupoprodaju vrijednosnih papira te davanje točnih informacija o stanju na tržištu (ponudi, potražnji i cijenama svih vrijednosnih papira).